Instagram-post Bale krijgt aandacht in Engelse pers, Mourinho komt met uitleg

Instagram-post Bale krijgt aandacht in Engelse pers, Mourinho komt met uitleg

12-02-2021 17:33
9

José Mourinho komt met uitleg naar aanleiding van een Instagram-post van Gareth Bale. Bale werd door Mourinho vanwege een blessure buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de FA Cup-wedstrijd tegen Everton (5-4 verlies), maar die plaatste op social media een foto met de tekst 'een goede trainingssessie.'

De Engelse media vroegen zich meteen af wat dan wel de reden is dat Bale niet meedeed tegen Everton. "Ik denk dat het beter is als ik dit uitleg", reageert Mourinho vrijdag. "Er zit namelijk een tegenstrijdigheid tussen het bericht en de werkelijkheid."

"Tegen West Bromwich speelde Bale niet. Op maandag was ik verrast toen hij een scan wilde omdat hij wat spierklachten had. Dus maandag trainde hij niet en dinsdag trainde hij met het team. Maar ik hoorde dat hij met de medische staf een paar dagen aan de slag wilde. Daarom zat hij er niet bij. Zijn bericht vraagt om wat uitleg. Ik probeer altijd erg gesloten te zijn en alles binnenskamers te houden, maar dit moest ik uitleggen."

"Misschien was hij niet verantwoordelijk voor het bericht, maar hij liet wel zien dat de training goed is gegaan. Als ik daar dan vragen over krijg, moet ik het wel verklaren. Ik hoop dat ik het nu niet meer uit hoef te leggen. Het is gegaan zoals ik het nu zeg. Hij was niet klaar voor de wedstrijd en zo simpel is het. Als hij er klaar voor is, zal hij geselecteerd worden."

Tottenham speelt zaterdag tegen Manchester City.