'Rosario is speler van absoluut topniveau, als je zoiets in de CL-finale doet...'

'Rosario is speler van absoluut topniveau, als je zoiets in de CL-finale doet...'

13-02-2021 08:15 Laatste update: 10:11
144

Pablo Rosario speelde tegen Ajax een mindere wedstrijd, maar PSV-trainer Roger Schmidt is vol lof over hem. Dat is hij ook over Ibrahim Sangaré. De twee werden vrijdag op de persconferentie uitgelicht.

Schmidt noemt Rosario een speler 'van absoluut topniveau met nog veel potentie'. "Als je zijn bal op Jordan Teze zag in de wedstrijd tegen FC Twente, waar Donyell Malen de kans op 4-0 miste... Als je zoiets doet in de finale van de Champions League, wordt iedereen gek. Die bal was echt fantastisch."

Wedden

Meer odds

Ook over Sangaré is Schmidt positief, al erkent hij dat het de laatste wedstrijden wat minder was. "Hij heeft al heel veel gespeeld dit seizoen. Het is voor hem pas de eerste keer dat hij in het buitenland is en hij moet iedere drie dagen spelen bij een club waar hoge verwachtingen zijn. Over het algemeen ben ik zeer tevreden."

"Ze hebben allebei een andere stijl", zegt Schmidt over Rosario en Sangaré. "Maar met beiden ben ik tevreden. Ik zie twee middenvelders die nog erg jong zijn. Als trainer ben ik ook blij dat ik betrokken kan zijn bij hun ontwikkeling. Het is ook mijn taak om ze beter te maken."