Oud-Ajacied in België vindt het genoeg geweest en zet punt achter carrière

Oud-Ajacied in België vindt het genoeg geweest en zet punt achter carrière

Gepubliceerd: zaterdag 13 februari 2021 om 09:42za 13-02-2021 om 09:42

Laatste update: zaterdag 13 februari 2021 om 09:56za 13-02-2021 om 09:56

Jelle Van Damme (37) heeft zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De oud-Ajacied sprak met meerdere clubs, maar vindt het tijd om te stoppen.

Maar Van Damme verdwijnt waarschijnlijk niet helemaal van het toneel. Hij wil actief blijven in de voetballerij. "Trainer zie ik mezelf niet meteen worden, maar jonge gasten bijstaan en hen raad geven op momenten dat ze daar nood aan hebben, zegt me wel iets. Alles voor hen regelen zodat ze zelf alleen aan voetballen moeten denken", zegt Van Damme tegen Het Laatste Nieuws.

Van Damme wil geen klassiekere zaakwaarnemer worden. "Ik hoor dat woord niet graag. Ik zie me wel een paar goeie jongens omkaderen en mijn ervaringen met hen delen en er 24 op 24 voor hen zijn. Die plannen liggen op tafel. Ik heb partners waarmee we hierover aan het nadenken zijn zodat we alles voor die spelers kunnen doen: juridisch, branding, communicatie... noem maar op."

Van Damme speelde een jaar geleden (op 28 februari) zijn laatste wedstrijd voor Lokeren in het profvoetbal. Hij kwam uit voor Beerschot, Ajax, Southampton, Werder Bremen, Anderlecht, Wolverhampton, Standard Luik, LA Galaxy, Royal Antwerp en Lokeren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws