Vierde uitzege op rij: Fortuna opent op Kasteel jacht op Europees voetbal

Vierde uitzege op rij: Fortuna opent op Kasteel jacht op Europees voetbal

13-02-2021 16:06 Laatste update: 16:08
69

Fortuna Sittard is definitief uit de degradatiezorgen en mag zelfs een gooi doen naar de play-offs om Europees voetbal. De Limburgers stonden begin december nog onder de degradatiestreep, maar zijn in recordtempo opgeklommen in de stand: zaterdagmiddag werd ook Sparta op afstand gezet, na een 1-2 overwinning op Het Kasteel.

Beide ploegen hadden er zin in en zochten in de openingsfase de weg naar voren. Lisandro Semedo en Laros Duarte roken aan de openingstreffer, maar stuitten op doelmannen Maduka Okoye en Yanick van Osch. Na een half uur spelen hadden beide teams alsnog allebei gescoord. Semedo had na een pass van Zian Flemming alle ruimte om de 0-1 aan te tekenen en deed dat vol overtuiging. Zeven minuten later werd de 1-1 alweer aangetekend: een kopbal van Duarte smoorde, maar Danzell Gravenberch kon de bal alsnog over de lijn werken.

Ook in het restant van de eerste helft kregen beide teams prima kansen: Flemming miste het doel echter rakelings en Van Osch moest handelend optreden bij een inzet van Harroui. Kort na rust was het Fortuna dat wederom toesloeg. Sebastian Polter kon een voorzet van Mats Seuntjens ongehinderd binnenkoppen en maakte de – naar later bleek – winnende goal: 1-2.

Doordat Semedo meteen hierna verzuimde voor 1-3 te zorgen, bleef het nog lang spannend. Fortuna kreeg ruimte in de tegenaanval, maar wist de wedstrijd niet definitief beslissen. Reda Kharchouch miste tien minuten voor tijd Sparta's enige noemenswaardige kans, maar werd ook teruggefloten wegens buitenspel. Fortuna kon na afloop juichen, net als in de uitwedstrijden tegen sc Heerenveen (1-3), PEC Zwolle (0-2) en RKC Waalwijk (1-2). De ploeg van Sjors Ultee zet Sparta op vijf punten afstand en staat zowaar op gelijke hoogte met nummer negen FC Utrecht.