Ten Hag om de oren geslagen met onverwachte kritiek op Blind: 'Het is niet oké'

Ten Hag om de oren geslagen met onverwachte kritiek op Blind: 'Het is niet oké'

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 om 13:26zo 14-02-2021 om 13:26

Daley Blind kreeg na de gewonnen bekerwedstrijd van Ajax tegen PSV (2-1) veel te weinig waardering van Erik ten Hag. Dat stelt analist Marciano Vink bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Blind speelde tegen PSV 'fantastisch', aldus Vink. "Dat hebben we allemaal gezien." Toch kreeg de Ajacied na afloop kritiek van Ten Hag, die vond dat de ruimtes in de tweede helft te groot werden en zei Ryan Gravenberch te hebben gemist. "Een heleboel drogredenen", vindt Vink. "Hij haalde het aan om zijn keuze voor de volgende wedstrijd (tegen Heracles Almelo, red.) te rechtvaardigen."

De uitspraken van Ten Hag verbaasden Vink, die de laatste dagen in de tweede helft van Ajax - PSV dook. Wat bleek: Blind blééf 'fantastisch'. "Hij zat overal tussen, zette geweldig druk... Ik snap niet waar Ten Hag het verhaal vandaan haalt dat Blind de ruimtes niet kon bespelen en niet dynamisch was. Hij zat overal bij. Blind was tot en met de laatste minuut van de wedstrijd overheersend."

In de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen Heracles (0-2 zege) maakte Gravenberch zijn rentree en stond Blind weer achterin. Vink: "Veel trainers hebben er een handje van om hun keuzes te willen rechtvaardigen. Het is niet oké. Zeg gewoon dat Blind fantastisch speelde en zeg daarna dat de keuze voor Gravenberch op het middenveld stáát. Ga niet zo'n praatje houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws