Het is mij niet beloofd dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden

"Het is mij niet beloofd dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden"

14-02-2021 20:33
141

Feyenoord heeft Dirk Kuyt nooit beloofd dat hij hoofdtrainer zou worden in De Kuip. Dat gerucht ging lang rond, maar wordt door Kuyt ontkracht bij Rondo.

Kuyt vertrok twee weken geleden bij Feyenoord en gaat elders aan zijn trainerscarrière werken. Er werd aangenomen dat hij klaar zou staan om hoofdtrainer te worden in De Kuip, maar technisch directeur Frank Arnesen vindt dat gezien de onervarenheid van Kuyt geen goed idee. Arnesens voorganger Martin van Geel zou Kuyt een belofte hebben gedaan. Kuyt ontkent. 

"Met Martin heb ik een hele goede relatie. Ik heb veel van hem geleerd", zegt Kuyt. Nadat Kuyt zijn carrière beëindigde, liep hij een jaar met Van Geel mee. "Bij Quick Boys kon ik aan de slag als trainer. Dat vond ik wel leuk. Maar Martin wilde dat ik O19 zou doen als ik verder zou willen als trainer. Martin zei: ik denk dat jij hoofdtrainer kan worden van Feyenoord. Maar Martin is vervolgens weggegaan. Het is besproken, maar er zijn nooit toezeggingen gedaan. Dat wil ik uit de wereld helpen. Het is mij niet beloofd dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden."

Kuyt en Feyenoord kwamen onlangs een vertrek overeen. Van onenigheid is geen sprake. "Mijn relatie met Dick (Advocaat, red.) is nog steeds uitstekend. Ik moet m'n praktijkexamen nog doen voor coach betaald voetbal. Dat ga ik bij Dick doen en dat wil hij ook graag. Ik ben trainer geweest van O19 en heb een jaar meegelopen op technisch gebied. In overleg met de club heb ik besloten om me buiten de club verder te ontwikkelen. We hebben afgesproken om er inhoudelijk niets over te zeggen."

Een rol als assistent-trainer ligt Kuyt niet per se. "Ik ben een type dat graag leiding geeft. Het moet je liggen om een assisterende rol te hebben. In mijn laatste jaar als speler bij Feyenoord nam ik onbewust soms het woord in de kleedkamer, terwijl Van Bronckhorst de trainer was. Ik zou assistent kunnen zijn, maar je moet iemand hebben die daarboven staat."