Afellay haalt vernietigend uit naar Schmidt: 'Dan ben ik ontoerekeningsvatbaar'

Afellay haalt vernietigend uit naar Schmidt: 'Dan ben ik ontoerekeningsvatbaar'

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 07:23ma 15-02-2021 om 07:23

Laatste update: maandag 15 februari 2021 om 07:26ma 15-02-2021 om 07:26

Ibrahim Afellay heeft zondagavond in de uitzending van Studio Voetbal ongenadig hard uitgehaald naar Roger Schmidt. De excuses van de PSV-trainer zijn op, vindt de oud-international.

PSV heeft een rampweek achter de rug: de ploeg van Schmidt werd door Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker en staat na de nederlaag tegen Feyenoord en het gelijkspel bij ADO Den Haag op negen verliespunten van koploper Ajax. Het is voor Afellay aanleiding om Schmidt te kapittelen. Het stuit de oud-PSV'er vooral tegen de borst dat Schmidt blijft volharden in een systeem met twee controleurs.

Op de opmerking van Pierre van Hooijdonk dat Schmidt het misschien een keer anders moet doen, reageert Afellay fel. "Blijkbaar heeft hij het tactisch vermogen niet om zo te denken. Hij laat die jongens (Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré, red.) iedere keer weer staan. Ie-de-re keer. Hij blijft maar volharden. Hoe kan je domineren als je daar twee spelers hebt staan die grossieren in balverlies? Waarbij Sangaré de kroon spant. We kunnen nu toch concluderen dat het voor geen meter loopt?"

"Je moet spelers hebben die vast zijn, de juiste keuzes maken, betrouwbaar zijn. Zij zijn alles, behalve dat. Hij zal er nooit eens één controleur uit halen. Je speelt tegen ADO Den Haag... Je kan toch niet aan je achterban verkopen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld? Je geeft gewoon twee goals weg, tegen ADO. Die moet je gewoon winnen, linksom of rechtsom. Áltijd maar excuses."

'Schmidt is topclub-onwaardig'
Afellay doelt met zijn laatste opmerking op de interviews van Schmidt, die dit seizoen regelmatig zijn beklag doet. Afgelopen vrijdag haalde hij nog uit naar de VAR, nadat Nicolás Tagliafico geen rode kaart had gekregen tijdens de bekerclash tussen Ajax en PSV (2-1). Schmidt zei dat de VAR dan maar moest worden afgeschaft.

"Dat is topclub-onwaardig", vindt Afellay. "Dan is het weer de grensrechter, dan weer de VAR, dan weer het speelschema, dan is er een speler ziek, zwak of misselijk. Het houdt een keer op, hè?" Van rancune - Afellay kon vertrekken na de komst van Schmidt - wil hij niets weten. "Dat ik er gespeeld heb, wil toch niet zeggen dat ik de waarheid niet mag zeggen? Het zou gek zijn als ik zou zeggen dat zijn keuzes verklaarbaar en logisch zijn. Dan gaan mensen mij ontoerekeningsvatbaar verklaren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws