Advocaat maakt harde keuze bij Feyenoord: Dit is hoe het werkt bij een topclub

Advocaat maakt harde keuze bij Feyenoord: "Dit is hoe het werkt bij een topclub"

15-02-2021 08:07
162

Niet Nicolai Jörgensen, Lucas Pratto of Róbert Bozeník, maar Bryan Linssen is op dit moment de eerste spits van Feyenoord. Dick Advocaat, trainer van de Rotterdammers, is tevreden.

Linssen maakte tegen Willem II (5-0 zege) weer een goal voor Feyenoord en houdt drie 'echte' centrumspitsen op de bank. "En als hij zo blijft spelen, blijft dat ook zo", reageert Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Voor mij is het allemaal niet zo moeilijk hoor. Als die jongen zo blijft spelen, is hij mijn eerste spits."

"Hij zorgt voor diepte, is continu in beweging en werkt ontzettend hard voor het elftal", vervolgt Advocaat over Linssen. "Op dit moment is hij gewoon de beste optie die we hebben, zeker nu hij ook nog eens gaat scoren."

De ervaren Feyenoord-trainer (73) heeft totaal geen medelijden met Jörgensen, Bozeník en Pratto. De eerste twee mochten nog wel invallen tegen Willem II. "Ook zij weten dat de beste gewoon speelt - en dat is Linssen. Ik maak wel eens een praatje met ze hoor, maar dat is het ook wel. Dit is hoe het werkt bij een topclub."