Fraaie CL-affiches Nederlandse arbiters: Kuipers en Makkelie beide naar Spanje

Fraaie CL-affiches Nederlandse arbiters: Kuipers en Makkelie beide naar Spanje

15-02-2021 11:33 Laatste update: 12:01
14

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd Barcelona-Paris Saint-Germain in goede banen te leiden. Danny Makkelie heeft de leiding bij de wedstrijd Sevilla-Borussia Dortmund

Kuipers heeft met Barcelona-PSG het topaffiche in de achtste finales van de Champions League in handen gekregen en wordt in Camp Nou geassisteerd door vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Serdar Gözübüyük fungeert als vierder official en Pol van Boekel en Dennis Higler ontfermen zich over de videoarbitrage. De aftrap tussen beide Europese grootmachten is dinsdagavond om 21.00 uur.

Beide ploegen leven met een zeer goed gevoel toe naar de eerste ontmoeting in Spanje. Barcelona won dit weekend met 5-1 van Alavés, PSG zette Olympique Nice in eigen stadion met 2-1 aan de kant. De Franse nummer twee van de Ligue 1 komt door de overwinning weer op één punt van koploper Lille OSC. Barcelona, dat al zeven keer op rij wist te winnen in de Primera División, bekleedt momenteel de derde plaats op de ranglijst. 

Makkelie mag ook naar Spanje en reist af naar Sevilla waar hij wordt bijgestaan door assistenten Hessel Steegstra en Mario Diks. Allard Lindhout is de vierde official van dienst en Kevin Blom en Jochem Kamphuis nemen de videoarbitrage voor hun rekening, meldt de KNVB. De Spaanse nummer vier van de Primera División, met Karim Rekik en Luuk de Jong in de gelederen, krijgt bezoek van Borussia Dortmund, de nummer zes van de Bundesliga.

Thuisploeg Sevilla is in grootse doen: de Spaanse club wist alle negen laatst gespeelde wedstrijden winnen af te sluiten. Tegenstander Dortmund is minder op dreef. De formatie uit Duitsland kwam afgelopen weekend niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hoffenheim en wist maar één van de laatste zes competitiewedstrijden te winnen. De eerste wedstrijd van het tweeluik tussen Sevilla en Dortmund in de achtste finales van de Champions League begint woensdagavond om 21.00 uur.