Bruma frustreert Olympiakos-fans: 'Hij maakt het verschil nog niet'

Bruma frustreert Olympiakos-fans: 'Hij maakt het verschil nog niet'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 10:00di 16-02-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 16 februari 2021 om 10:08di 16-02-2021 om 10:08

Armindo Bruma, de vleugelaanvaller die door PSV aan Europa League-tegenstander Olympiakos is verhuurd, kan nog geen indruk maken in Piraeus. Dat zegt Alexandros Christakos, clubwatcher namens de Griekse krant Sportime, tegen VoetbalPrimeur.

In de zomer van 2019 verzekerde PSV zich voor vijftien miljoen euro van de diensten van de Portugees, die destijds overkwam van RB Leipzig. In Eindhoven ging het Bruma niet voor de wind: hij kon amper indruk maken en werd in oktober 2020 door PSV verhuurd. In Griekenland moest de vleugelaanvaller zijn vorm zien te hervinden. "Dat is echter nog niet gelukt", laat Christakos weten tegenover VoetbalPrimeur. "Jammer, want er werd veel van hem verwacht."

De nood was in oktober hoog bij Olympiakos en dus sloot de recordkampioen van Griekenland een deal met PSV. "Bruma werd gehaald als opvolger van Daniel Podence, die voor veel geld naar Wolverhampton Wanderers vertrok", vertelt de Olympiakos-watcher van Sportime. "We hebben sindsdien af en toe kunnen zien dat het een goede voetballer is, maar hij heeft het verschil nog niet kunnen maken voor Olympiakos. Dat frustreert de club en de fans."

Bruma begon zwak aan zijn tijdelijk verblijf in Piraeus en liep tot overmaat van ramp ook nog eens twee blessures op. De clubleiding van de Grieken overwoog in de winterstop weer een nieuwe vleugelaanvaller te halen omdat de PSV-huurling niet rendeerde. "Maar de laatste anderhalve maand gaat het iets beter. Bruma lijkt zijn draai te hebben gevonden in de aanvalslinie van Olympiakos en heeft op het juiste moment een aantal goede wedstrijden gespeeld. Ze geven hem de kans."

Het lijkt waarschijnlijk dat de Portugees in de basis zal staan wanneer hij het met de Grieken in de Europa League opneemt tegen zijn eigenlijke werkgever. Christakos verwacht echter niet dat de Eindhovenaren hem na dit seizoen graag terug willen. "Hij moet harder werken om het vaker te laten zien. Voorlopig staan zijn prestaties op het veld totaal niet in verhouding met zijn kwaliteiten, die hij wel degelijk heeft. Het is niet genoeg voor een club als Olympiakos en een club als PSV."

Tot dusver kwam Bruma in elf competitiewedstrijden in actie voor de koploper van de Griekse Superleague. Daarin maakte hij drie doelpunten. Daarnaast viel hij in twee Champions League-groepsduels in en de verwachting is dat hij tegen PSV ook zijn opwachting zal maken. Na dit seizoen zal de vleugelaanvaller terugkeren in het Philips Stadion, mits Olympiakos de optie tot koop die het heeft bedongen niet licht. Het is onduidelijk hoe veel de Grieken voor hem zouden moeten betalen.

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws