Perez ziet een groot nadeel voor Feyenoord en Oranje: 'Het is een brekebeen'

Perez ziet een groot nadeel voor Feyenoord en Oranje: 'Het is een brekebeen'

15-02-2021 15:36
102

Kenneth Perez denkt dat Justin Bijlow een belangrijke schakel voor Oranje kan worden als hij lange tijd fit blijft. De doelman van Feyenoord is terug van een blessure en keepte afgelopen zondag voor het eerst sinds lange tijd.

Bijlow hield de nul tegen de Tilburgers (5-0) en liet in de eerste helft zien het keepen nog niet verleerd te zijn. Perez ziet toch nog een mankement aan de goalie van Feyenoord. "Hij heeft nog te weinig wedstrijden gekeept", laat de Deense analist van ESPN weten tijdens Dit Was Het Weekend. "Het is eigenlijk een brekebeen, hij is veel te vaak geblesseerd."

Perez verwacht dat het Nederlands elftal van de kwaliteiten van Bijlow kan gaan profiteren als hij lang fit blijft. "Je hoopt gewoon dat hij nu een lange periode pijnvrij en blessurevrij kan zijn. Dan kan hij echt een grote rol gaan spelen bij Oranje, zeker bij gebrek aan beter. Hij was al dicht bij een debuut in het Nederlands elftal."

Vlak voor de vorige interlandperiode van Oranje, afgelopen november, raakte Bijlow geblesseerd aan zijn voet. Nu de doelman weer hersteld is, kan hij langzaam gaan toewerken naar de volgende interlandperiode. Die staat voor eind maart op de planning.