'Mönchengladbach ontkent contact met Ten Hag, Van Bommel hoopt op aanstelling'

'Mönchengladbach ontkent contact met Ten Hag, Van Bommel hoopt op aanstelling'

15-02-2021 15:49 Laatste update: 16-02-2021 10:37
260

Borussia Mönchengladbach moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Onder anderen Erik ten Hag en Mark van Bommel zouden in beeld zijn om de scepter te gaan zwaaien bij Die Fohlen.

Marco Rose, de huidige hoofdtrainer bij Gladbach, vertrekt na dit seizoen naar Borussia Dortmund en daarmee komt er een positie vrij in Mönchengladbach. Daar worden diverse namen aan gelinkt: het doorgaans goed ingevoerde Kicker komt met Florian Kohfeldt, Jesse Marsch, Adi Hütter, Mark van Bommel en Erik ten Hag op de proppen.

Dat de trainer van Ajax naar Gladbach zal overstappen is volgens het voetbalblad echter niet waarschijnlijk. De club heeft naar aanleiding van eerdere geruchten al ontkend dat het in contact is geweest met Ten Hag en zal zich normaal gesproken gaan richten op andere kandidaten.

Van Bommel staat wel nog op het lijstje, zij het niet direct. De voormalig trainer van PSV zou zelf graag in de Bundesliga werken en hoopt aan de slag te kunnen bij Gladbach, maar het is niet duidelijk in hoeverre de clubleiding zaken hoopt te gaan doen met Van Bommel. De Limburger zit na zijn ontslag in Eindhoven in het najaar van 2019 zonder club.