Ziyech heeft het nu ook moeilijk in Engeland: Er zit een soort patroon in

Ziyech heeft het nu ook moeilijk in Engeland: "Er zit een soort patroon in"

15-02-2021 17:25
81

Hakim Ziyech heeft het moeilijk bij Chelsea, maar Jan van Halst ziet het wel goedkomen met hem. Van Halst maakte Ziyech bij FC Twente mee.

Ziyech was onder Frank Lampard een zekerheidje, maar zijn opvolger Thomas Tuchel heeft vooralsnog geen basisplaats voor hem. De kritiek van de Engelse media neemt daarnaast toe. "Ik maak me niet zoveel zorgen om Ziyech", zegt Van Halst bij Rondo op Ziggo Sport.

"Er zit een soort patroon in. Hij had het bij SC Heerenveen, FC Twente en Ajax ook moeilijk. Maar hij heeft zich er steeds uitgeknokt. Bij Ajax werd hij verguisd, maar kreeg hij uiteindelijk een standbeeld. Hij gaat hieruit komen, het is een straatvechter."

Ook Marco van Basten haakt in. Van Basten was bij Heerenveen de trainer van Ziyech. "Ik had trouwens geen problemen met Ziyech, hoor", reageert Van Basten op het verhaal dat de twee moeilijk met elkaar konden opschieten. "Hij brak door onder mij. Hij wilde meer spelen in z'n tweede jaar. Maar ik vond dat hij meer minuten in z'n benen moest krijgen, want hij was heel smal."