Cultheld Korpershoek maakt na vijftien jaar trouwe dienst afscheid bekend

Cultheld Korpershoek maakt na vijftien jaar trouwe dienst afscheid bekend

15-02-2021 21:34
28

Frank Korpershoek, cultheld en clublegende van Telstar, stopt na dit seizoen met voetballen. De 36-jarige middenvelder, die al zijn hele voetballeven voor de Witte Leeuwen speelt, maakt dat bekend in een video op de officiële kanalen van Telstar.

In een speciale video, waarin zijn rugnummer zes op het veld gevormd is door diverse wedstrijdshirtjes en wordt teruggeblikt op zijn hoogtepunt, maakt Korpershoek bekend dat het 'mooi geweest is'. Daardoor komt er een einde aan vijftien onafgebroken seizoenen die de middenvelder voor Telstar speelde. Hij is daarmee nog altijd de langst dienende actieve speler in het Nederlandse betaalde voetbal.

De Heemstedenaar begon pas op zijn 21e als profvoetballer en sloot in 2006 aan bij Telstar. Daarvoor speelde hij ook al 100 wedstrijden op hoog niveau in het amateurvoetbal. In Velsen-Zuid ontwikkelde hij zich tot steunpilaar, publiekslieveling en Mister Telstar. Hij speelde 385 officiële wedstrijden voor de Witte Leeuwen en is daarmee recordhouder. De club ontwikkelde zelfs een parfum, Frankie Number Six.

Na zijn loopbaan zal Korpershoek zich gaan toeleggen op het trainersvak. Het laatste anderhalf jaar combineert hij zijn bestaan als profvoetballer al met het jeugdtrainerschap bij Ajax, waar hij assistent is bij de Onder-15. Volgend seizoen hoopt de ervaren middenvelder het UEFA A-diploma te halen.