Vlap dolgelukkig na droomdebuut tegen Bayern: 'Normaal alleen in FIFA'

Vlap dolgelukkig na droomdebuut tegen Bayern: 'Normaal alleen in FIFA'

16-02-2021 08:24
15

Michel Vlap was maandagavond in de wolken na zijn succesvolle debuut voor Arminia Bielefeld. De 23-jarige Nederlander was in de Allianz Arena tegen Bayern München goed voor één goal en een assist (3-3). Hij denkt zelfs dat er nóg meer in had gezeten.

"Als je vooraf zou zeggen dat je in München een punt pakt, dan teken je daarvoor", laat Vlap, die wordt gehuurd van Anderlecht, weten voor de microfoon van de Bundesliga. "Alleen stonden we twee keer met twee doelpunten verschil voor. Het voelde alsof we konden winnen."

Toch overheerst de vreugde bij Vlap na zijn droomdebuut. Hij had slechts acht balcontacten en één schot op doel nodig om Arminia Bielefeld al na negen minuten op voorsprong te zetten tegen de Champions League-winnaar. "Ik kan het gevoel niet uitleggen. Toen ik scoorde hoopte ik vooral dat het geen buitenspel was, dat de VAR in zou grijpen. Maar toen hij gewoon telde, was ik zó blij. En daarna nog de assist bij de 0-2, het was geweldig."

"Hier droom je van", vervolgt de oud-speler van sc Heerenveen. "Alleen al het spelen in dit stadion is fantastisch. Je speelt tegen spelers die je normaal alleen in FIFA hebt, dat is heel gek."