Schöne: 'Ajax-rentree nooit insteek geweest, ik was op zoek naar speeltijd'

Schöne: 'Ajax-rentree nooit insteek geweest, ik was op zoek naar speeltijd'

16-02-2021 16:58 Laatste update: 17:05
24

Lasse Schöne zat op een dood spoor bij het Italiaanse Genoa en heeft gekozen voor een terugkeer op de Nederlandse velden: zondag maakte bij zijn Eredivisie-rentree namens sc Heerenveen, de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding heeft doorlopen. Het is voor Schöne én voor zijn gezin een hele uitkomst, vertelt hij aan De Telegraaf.

De vrouw van de Deense controleur is afkomstig uit Friesland en ook zijn kinderen voelen zich er thuis. "Zij waren dolblij dat ze terug mochten naar hun vriendjes en vriendinnetjes", aldus Schöne. "Voor hen is het een moeilijke periode geweest. Daarom besloten we om terug naar Nederland te gaan. Het heeft ze rust gebracht."

Nadat hij zijn contract bij Genoa had laten ontbinden, dook Schöne weer even op bij Ajax. De 34-jarige Deen trainde tijdelijk mee op De Toekomst, maar een definitieve comeback zat er sowieso niet in. "Een rentree bij Ajax is nooit de insteek geweest. Ik was in ieder geval blij dat ik er welkom was, maar ik was op zoek naar een club waar ik zeker zou zijn van speeltijd."

Schöne zou zondag tegen AZ eigenlijk op de bank beginnen, maar moest alsnog aan de bak toen Joey Veerman wegviel in de warming-up. Uiteindelijk speelde hij 72 minuten én maakte hij de Heerenveen-treffer in de met 3-1 verloren wedstrijd.