Gevallen toptalent Adu lijkt ook vijftiende club (!) te verlaten: 'Interne strijd'

Gevallen toptalent Adu lijkt ook vijftiende club (!) te verlaten: 'Interne strijd'

16-02-2021 17:22 Laatste update: 17:31
37

Freddy Adu gold in zijn tienerjaren als supertalent, maar gaat op 31-jarige leeftijd vertrekken bij de vijftiende (!) club uit zijn loopbaan. De zeventienvoudig Amerikaans international streek onlangs neer bij de Zweedse derdedivisionist Österlen FF, maar zal alweer vertrekken zonder één officiële wedstrijd gespeeld te hebben.

Adu's contract zal na één maand al ontbonden worden, meldt het doorgaans betrouwbare Aftonbladet. De speler in kwestie kondigt min of meer zelf aan dat de samenwerking binnenkort beëindigd zal worden. "Er is een soort machtsstrijd gaande", laat hij weten in een reactie.

Trainer Agim Sopi zou niet gekend zijn in het besluit om Adu binnen te halen. "En dat kan hij niet waarderen. Ik heb vaker in dit soort situaties gezeten, dat levert nooit een happy end op. Dan is het beter om het meteen op te lossen."

Adu debuteerde in 2004 op zijn veertiende (!) in het profvoetbal en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. Hij speelde voor Benfica, AS Monaco en dertien andere clubs – verspreid over de hele wereld – maar kon de torenhoge verwachtingen nooit waarmaken. In 2014 dook hij opeens op bij AZ, maar Adu hield geen contract over aan zijn trainingsstage in Alkmaar.