Rensch wijst voorbeeld bij Ajax aan: 'De passjes die hij geeft, vind ik wel dik'

Rensch wijst voorbeeld bij Ajax aan: 'De passjes die hij geeft, vind ik wel dik'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 21:11di 16-02-2021 om 21:11

Devyne Rensch is aan een opmars bezig bij Ajax. Hij heeft zijn plekje in de selectie van het eerste elftal bemachtigd en speelde inmiddels al tegen een aantal grote clubs. Een van zijn grote voorbeelden in Amsterdam? Daley Blind.

Vorig seizoen speelde Rensch rond deze tijd nog in de O19 van Ajax. "Het is best snel gegaan, ja", geeft hij aan in gesprek met het clubkanaal. Hij heeft inmiddels al wedstrijden gespeeld tegen PSV en AZ. "Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer."

Rensch weet wat zijn zwakke punten zijn en waar hij nog aan moet werken, maar ook zijn sterke punten zijn duidelijk. "In mijn spel zit lef van achteruit. Ik dribbel vaak in en ga mijn man voorbij. Verdedigend sta ik ook wel goed. Ik leer veel van trainer Winston Bogarde. Als Noussair Mazraoui geblesseerd is, ben ik gelijk klaar om erin te komen."

De jonge verdediger ziet Blind als een goed voorbeeld. "Hij denkt wat verder dan de rest. Hij is slim. Daar kan ik van leren. Hij heeft rust en durft een mannetje uit te spelen. En de passjes die hij geeft, vind ik wel dik", sluit Rensch af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws