Feyenoord-jeugdtrainer Adriaanse geniet: 'Heeft zelfs spits gestaan, kon hij ook'

Feyenoord-jeugdtrainer Adriaanse geniet: 'Heeft zelfs spits gestaan, kon hij ook'

17-02-2021 07:09
46

Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida maken dit seizoen indruk bij Feyenoord. Allebei doorliepen ze de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, alvorens hun opwachting te maken in het eerste elftal. Cor Adriaanse had Malacia en Geertruida lange tijd onder zijn hoede.

"Het zijn gewoon hele goede jongens met een goed karakter. Ze komen uit een goed gezin en hebben een goede mentaliteit", vertelt Adriaanse in gesprek met de NOS. Stiekem is hij trots op de definitieve doorbraak van de twee verdedigers. "Tuurlijk hoop je dat ze slagen. Het is de taak van de jeugdopleiding om spelers af te leveren voor Feyenoord 1 en dus zijn alle trainers trots. Het is vooral voor de opleiding mooi dat ze het zo goed doen."

Malacia speelde in de jeugdopleiding eerst als aanvaller, voordat hij werd omgeturnd tot verdediger. Geertruida was zelfs nóg veelzijdiger. "Hij speelde niet alleen rechtsback, maar ook centraal in de verdediging en op het middenveld. Hij heeft zelfs weleens in de spits gestaan. Dat kon hij ook nog", aldus Adriaanse.

De jeugdtrainer van Malacia en Geertruida in de O17 en O19 van Feyenoord denkt dat de twee een mooie toekomst tegemoet gaan. "Er zit nog genoeg rek in en ze kunnen allebei echt stappen gaan maken. En natuurlijk is de stap naar het buitenland mooi, maar er zijn genoeg voorbeelden van spelers die te vroeg gingen. Ze moeten eerst hier nog sterker worden en meer ervaring op doen. En je hele leven bij Feyenoord spelen is ook niet verkeerd natuurlijk."