Haller lacht om Ajax-uitspraak van Klaassen: 'Heeft hij dat gezegd? Lekker dan'

Haller lacht om Ajax-uitspraak van Klaassen: 'Heeft hij dat gezegd? Lekker dan'

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 11:49wo 17-02-2021 om 11:49

Sébastien Haller kan zich voorstellen dat mensen vinden dat de spitspositie bij Ajax altijd omstreden is. Volgens Davy Klaassen, ploeggenoot van de Frans-Ivoriaanse spits in Amsterdam, is het zelfs de moeilijkste positie die er is.

Geconfronteerd met die uitspraak moet Haller lachen. "Heeft hij dat gezegd? Nou, daar ben ik lekker mee", zegt hij tegenover Voetbal International. "Ik snap wel een beetje wat hij bedoelt, maar ik zal dat zelf niet zeggen. Voetbal is een teamsport en alle posities zijn even belangrijk. Maar de nummer 9 is bij Ajax wel een positie met verwachtingen."

Die druk vindt de sterke aanvaller geen probleem. "Je moet goals maken, maar ook meevoetballen. Een afmaker zijn, maar ook een aanspeelpunt. Druk zetten op het juiste moment en in balbezit weer alert zijn. Het is een breed takenpakket. Maar dat vind ik alleen maar mooi. En bij de spits is het vaak alles of niets. Als je scoort, vinden ze je al snel de belangrijkste speler op het veld. Scoor je niet, dan ben je de slechtste van het veld. Zo gaat dat in het voetbal."

Ook het prijskaartje van ruim 22 miljoen, waarmee Haller de duurste aankoop aller tijden is van Ajax, kan hem niet van zijn stuk brengen. "Dat bedrag speelt voor mij geen enkele rol, want daar kan ik zelf niets aan doen. Ik ben het inmiddels ook wel gewend, dat er op die manier naar mijn prestaties kan worden gekeken. Eintracht Frankfurt nam me voor een recordbedrag over van FC Utrecht en voor West Ham United ging dat ook weer op. Nu weer, dus het is niet nieuw voor me."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws