ADO moet verloren zoon Janmaat langer missen in strijd tegen degradatie

ADO moet verloren zoon Janmaat langer missen in strijd tegen degradatie

17-02-2021 12:42
18

ADO Den Haag heeft slecht nieuws gekregen in de strijd tegen degradatie. Daryl Janmaat, de ervaren verdediger die in januari een contract tekende in Den Haag, ligt de komende weken uit de roulatie.

ADO moest het de afgelopen weken al stellen zonder hun rechtsback, aangezien hij knieklachten overhield aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (1-4) van 13 januari jongstleden. Janmaat zal nog wat extra weekjes zoet zijn, zo blijkt nu, want hij onderging onlangs een kijkoperatie en daarin is een knieblessure naar voren gekomen.

Dat valt te lezen op de website van ADO, waar gerept wordt van 'enkele weken' afwezigheid. Janmaat moest na zeventig minuten het veld verlaten tegen VVV en sindsdien kwam hij geen minuut meer in actie.

De Residentieclub zal het de komende weken dus zonder de ervaren verdediger moeten doen en dat is bijzonder slecht nieuws. Janmaat werd immers binnengehaald om de club te behoeden tegen degradatie en debuteerde met een 1-0 overwinning bij RKC, maar voorlopig zal hij dus niet in staat zijn om 'zijn' ADO verder te helpen.