Botman: 'Ik had bij Ajax kunnen blijven, maar daar was ik tweede of derde keus'

Botman: 'Ik had bij Ajax kunnen blijven, maar daar was ik tweede of derde keus'

17-02-2021 17:47
20

Sven Botman gaat deze maand twee bijzondere wedstrijden spelen. De 21-jarige verdediger neemt het met Lille OSC op tegen Ajax, de club waar hij in totaal elf jaar heeft rondgelopen, maar die hij afgelopen zomer verliet, zonder zijn debuut in het eerste elftal te maken.

Botman mocht in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax ruiken aan het grote werk, werd één jaar uitgeleend aan sc Heerenveen en vertrok voorafgaand aan dit seizoen definitief. Het perspectief op speeltijd was bij Lille eenvoudigweg groter, verklaart hij. "Ik had bij Ajax kunnen blijven, maar daar was ik tweede of derde keuze als centrale verdediger", wordt Botman geciteerd door Voetbal International.

De verdediger maakt wekelijks grote indruk bij de Ligue 1-koploper en werd zelfs al eens bij het Nederlands elftal gehaald. "Ik krijg veel vertrouwen en merk dat ik steeds groei. Hier speel je wekelijks tegen topspitsen, je kan geen moment verzaken. Ik word voor mijn gevoel steeds completer." Dat mag hij donderdag én de donderdag daarna bewijzen tegen zijn oude voetbalvrienden uit Amsterdam. "Het is ook mooi om jongens als Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Kjell Scherpen en Perr Schuurs tegen te komen", blikt hij vooruit. "Ik heb er zo lang gespeeld, ik volg de club waar ik dat kan en ik blijf Ajax-fan. Alleen komende week even niet natuurlijk."

Donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in het Stade Pierre-Mauroy. De Europa League-return in Amsterdam begint één week later om 18.55 uur.