Pirlo wijst naar arbitrage na nederlaag: 'Duidelijk een penalty, een raar besluit'

Pirlo wijst naar arbitrage na nederlaag: 'Duidelijk een penalty, een raar besluit'

18-02-2021 09:54
25

Andrea Pirlo vindt dat Juventus woensdagavond in de slotseconden van het Champions League-duel bij FC Porto (2-1) een strafschop is ontnomen. Cristiano Ronaldo ging naar de grond, maar scheidsrechter Carlos del Cerro Grande floot voor het einde van de wedstrijd. Ook de VAR greep niet in.

"In mijn ogen was het een duidelijke penalty", zegt de trainer van de Oude Dame in Italiaanse media. "De scheidsrechter zei tegen ons dat de wedstrijd voorbij was en dat hij het incident niet meer wilde laten bekijken. Een raar besluit als je het mij vraagt." Ronaldo ging na licht contact met Zaidu Sanusi naar de grond. "Als er een moment is dat de wedstrijd kan veranderen, dan moet de arbitrage daar goed naar kijken en de moed hebben om eventueel een penalty te geven", baalt Pirlo. "Ook als we in de laatste seconde van de wedstrijd zitten."

Wedden

Meer odds

Juventus kwam tegen FC Porto al na één minuut op achterstand door gestuntel van Rodrigo Betancur in de opbouw. "Toch zal ik mijn spelers blijven vragen om van achteruit op te bouwen", benadrukt Pirlo. "Het ging dit keer niet goed, maar alleen omdat wij een fout maakten. Het zou zinloos zijn om lange ballen te spelen met de aanvallers die wij hebben. Dan geef je de bal zomaar aan de tegenstander."