Wenger doet boekje open: 'Mbappé kon transfervrij naar Arsenal vertrekken'

Wenger doet boekje open: 'Mbappé kon transfervrij naar Arsenal vertrekken'

18-02-2021 15:05 Laatste update: 15:14
18

Volgens Arsène Wenger was Arsenal een aantal jaar geleden in de race voor de handtekening van Kylian Mbappé. De 22-jarige aanvaller kon transfervrij naar The Gunners komen, maar besloot dat uiteindelijk niet te doen.

"Ik was bij hem thuis toen hij zich afvroeg of hij zijn contract bij AS Monaco wilde verlengen", vertelt de voormalig Arsenal-manager bij beIN Sports. "Hij kon transfervrij naar Arsenal vertrekken." Mbappé verlengde uiteindelijk zijn contract bij Monaco, waardoor een transfervrije overgang naar Arsenal van de baan was. 

Mbappé is niet de enige superster waarbij Arsenal achter het net viste. "Cristiano Ronaldo was heel dicht bij de overstap naar Arsenal", vertelt Wenger. "Onze pech was dat Carlos Queiroz assistent-trainer werd bij United. Hij overtuigde Sir Alex Ferguson binnen een week om Ronaldo te kopen."

Wenger had daarnaast nóg een plan met Arsenal. "We wilden het Barcelona-trio Lionel Messi, Cesc Fàbregas en Gerard Piqué halen. Ze zijn van de 1987-generatie. Piqué koos voor Manchester United, Fàbregas kwam naar ons en Barcelona was slim genoeg om Messi te houden', vertelde Wenger.