Kritiek op schlemiel Berghuis: 'Dat leek toch op natrappen zonder bal in de buurt'

Kritiek op schlemiel Berghuis: 'Dat leek toch op natrappen zonder bal in de buurt'

18-02-2021 15:28
113

Steven Berghuis is door zijn rode kaart de schlemiel na de verloren bekerwedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen (4-3). Jan Everse, Harry van der Laan en Geert den Ouden zijn tegenover RTV Rijnmond streng voor de aanvoerder van de Rotterdamse club.

"Dit mag een topclub niet gebeuren", zegt Everse over de bizarre bekeruitschakeling van Feyenoord, dat tien minuten voor tijd nog met 1-3 leidde. Berghuis kreeg na 66 minuten rood. "Het is natuurlijk wel je beste speler die wegvalt, dat gaat doorwerken in de koppies. En de tegenstander krijgt meer lef. Dan zit opeens alles mee bij Heerenveen. Zo lopen die dingen soms. Niet alles is uit te leggen, hier is geen verklaring voor."

Oud-aanvaller Van der Laan zag dat Berghuis zijn emoties niet onder controle had. "Vooral die eerste gele kaart, dat leek toch op natrappen zonder bal in de buurt. Dat was totaal onnodig. Dit mag de aanvoerder van de ploeg nooit overkomen", zegt hij. Van Ouden beaamt dat. "Het was toch even geleden dat Berghuis zo'n uitbarsting had. Volgens mij vorig seizoen voor het laatst. Het is lastig in het hoofd van iemand anders te kijken. Met geel op zak was de tweede overtreding vooral dom en onnodig."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)