Perez over 'regelrechte schande' in Lille: 'Tagliafico de grootste schwalbekoning'

Perez over 'regelrechte schande' in Lille: 'Tagliafico de grootste schwalbekoning'

18-02-2021 23:26
195

ESPN-analist Kenneth Perez viel tijdens de slotfase van Lille-Ajax van de ene verbazing in de andere. Arbiter Ivan Kruzliak gaf een penalty aan de Amsterdammers, werd ingeseind door de VAR, bekeek de beelden nog eens terug en bleef tóch bij zijn beslissing: Dusan Tadic scoorde voor Ajax, dat volgens Perez goed wegkwam.

Collega Kees Kwakman vond dat Ajax 'een beetje hulp' kreeg van de Slowaakse scheids en Perez was het hier roerend mee eens. "Ajax verdiende het op basis van het spel, maar het is natuurlijk een regelrechte schande", aldus de geboren Deen. "Die pannenkoek krijgt van de VAR ook nog de kans om het te herstellen..."

Nicolás Tagliafico versierde de penalty in duel met Renato Sanches, analyseerde Perez. "Tagliafico springt erin en laat zijn been op dat van Sanches komen. Sanches' been staat er al, dus hij springt erin. En Tagliafico... Als je hem een beetje kent: dat is natuurlijk de grootste schwalbekoning die er is. En dit doet hij dan 'slim', kun je dan zeggen met Ajax-ogen. Maar het is natuurlijk een regelrechte schande."

Presentator Jan Joost van Gangelen sputterde nog tegen, maar daar wilde Perez niets van weten. "Wat je nu gaat zeggen, komt van iemand die echt niks van voetbal snapt. Het slaat helemaal nergens op, want Sanches' been staat er al: die andere moet nog komen. Dan is er niks", aldus Perez. "Het is goed voor ons, voor het Nederlands voetbal. Maar het moet wel fair and square zijn, het liefst."