Update: AZ-trainer Jansen reageert op Stengs-nieuws: 'Erg vervelend'

Update: AZ-trainer Jansen reageert op Stengs-nieuws: 'Erg vervelend'

Gepubliceerd: vrijdag 19 februari 2021 om 14:59vr 19-02-2021 om 14:59

Het meespelen van AZ-aanvaller Calvin Stengs tegen VVV-Venlo zaterdagavond is uiterst onzeker. De vleugelspeler van de Alkmaarders werd eerder deze week positief getest op het coronavirus.

Door zijn positieve test trainde Stengs deze week niet mee. Het is dan ook nog maar de vraag of Jansen aankomende zaterdag, wanneer de nummer drie van de competitie op bezoek gaat bij VVV, een beroep op hem kan doen, meldt het Noordhollands Dagblad. Stengs is, tot op heden, momenteel de enige speler binnen de selectie van AZ die positief getest is op corona.

Het is niet voor het eerst dat de club uit Alkmaar geconfronteerd wordt met het coronavirus. In oktober werden meerdere spelers positief getest. Stengs is aankomende zaterdag het enige twijfelgeval aan de kant van AZ. 

AZ hoopt zaterdagavond de goede reeks in februari een vervolg te geven. De ploeg van Jansen staat derde en wist deze maand in de competitie al te winnen van FC Emmen (0-1) en sc Heerenveen (3-1). VVV-Venlo - AZ begint zaterdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Update: AZ-trainer Pascal Jansen heeft gereageerd op het nieuws dat Calvin Stengs een coronabesmetting op zou hebben gelopen. De oefenmeester wil niet aangeven dat het om een positieve coronatest gaat, maar bevestigt dat Stengs er tegen VVV-Venlo aankomend weekend niet bij is.

"We verwachten Calvin er niet bij tegen VVV en dat is heel erg vervelend", wordt Jansen geciteerd door Voetbal International. "Buiten Calvin hebben we geen ziektegevallen." Naast Stengs mist Pantelis Hatzidiakos de wedstrijd vanwege een schorsing, Jonas Svensson is nog niet hersteld van een kuitblessure.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws