Kluivert krijgt duidelijk signaal van Nagelsmann: 'Hij is ook te blessuregevoelig'

Kluivert krijgt duidelijk signaal van Nagelsmann: 'Hij is ook te blessuregevoelig'

19-02-2021 13:53
46

Julian Nagelsmann zet Justin Kluivert op scherp. De trainer van RB Leipzig vindt dat zijn aanvaller meer moet geven en hoopt ergens in de tweede seizoenshelft te bepalen of hij gekocht gaat worden of niet. Kluivert wordt gehuurd van AS Roma.

Mede door blessures speelde Kluivert pas negen wedstrijden voor Leipzig. Daarin scoorde hij één keer. Maar los daarvan vindt Nagelsmann ook dat Kluivert meer moet brengen op het veld. "Tegen Bayern München en Manchester United was er een fase waarin de Justin zagen waar we op hoopten. Maar plots was dat weg", zegt Nagelsmann in Duitse media, geciteerd door Kicker. 

"Ik zie hem ook weinig op de trainingen, dat is ook een probleem. Hij is misschien iets te blessuregevoelig en moet wat zijn lichaam betreft veel stabieler worden", vervolgt Nagelsmann. "Met zijn tempo, achtergrond en kwaliteiten had hij tegen Liverpool en in veel Bundesliga-wedstrijden van pas kunnen komen. We hopen dat hij dit seizoen meer invloed gaat hebben. We gaan in de komende maanden besluiten wat we zullen doen."

Het huurcontract loopt aan het einde van dit seizoen af. BILD meldde onlangs dat Leipzig Kluivert voor dertien miljoen euro kan kopen.