Breaking news

EK-stunt van debutant Finland overschaduwd door Eriksen-gebeurtenissen

Koploper Cambuur bijt zich in Amsterdam stuk op beloftenploeg van Ajax

Koploper Cambuur bijt zich in Amsterdam stuk op beloftenploeg van Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 19 februari 2021 om 18:26vr 19-02-2021 om 18:26

Laatste update: vrijdag 19 februari 2021 om 19:43vr 19-02-2021 om 19:43

Koploper SC Cambuur van de Keuken Kampioen Divisie is er op bezoek bij Jong Ajax niet in geslaagd om een overwinning te boeken. De ploeg van Henk de Jong speelde een matige wedstrijd in Amsterdam en moet genoegen nemen met een punt.

Jong Ajax, waar spits Lassina Traoré een basisplaats had, kwam na twintig minuten op voorsprong. Het Amsterdamse talent Naci Ünüvar verschalkte Cambuur-goalie Sonny Stevens en tekende daarmee voor het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Direct na de openingstreffer gaf Cambuur gas bij en kwam het beter in de wedstrijd.

Vijf minuten na de onderbreking kwam Cambuur op gelijke hoogte. De bezoekers uit Leeuwarden hadden daar wel de hulp van de Amsterdammers bij nodig. Competitietopscorer Robert Mühren bracht Cambuur naast Jong Ajax. Na de gelijkmaker ontwikkelde zich een interessante strijd, waarbij beide teams kansen kregen op een tweede treffer.

In de slotfase waas het vooral de belofteploeg van Mitchell van der Gaag die aanspraak maakte op de overwinning, maar die kwam er uiteindelijk niet. Traoré miste in de blessuretijd van de wedstrijd nog een dot van een kans: de spits uit Burkina Faso schoot oog in oog met Stevens nét over.

Door het gelijkspel in Amsterdam blijft Cambuur de koploper, maar ‘vergeet’ het verder afstand te nemen van naaste belager De Graafschap, dat vier punten minder heeft. Almere City, dat later dit weekend nog in actie komt, kan bij een overwinning ook op vier punten komen van de koploper uit Leeuwarden. Jong Ajax stijgt door het behaalde puntje één plekje: van de twaalfde naar de elfde plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws