Verbeek geeft Willem II-captain de wind van voren: 'Je bent toch professional?'

Verbeek geeft Willem II-captain de wind van voren: 'Je bent toch professional?'

19-02-2021 23:13
52

Willem II verloor vrijdagavond met maar liefst 6-0 van FC Utrecht en na afloop van de wedstrijd was het aan aanvoerder Jordens Peters, die nota bene pas na 74 minuten inviel, om het gevoel bij de Tricolores voor de camera te verwoorden. Daar werd hij geconfronteerd met een tirade van Gertjan Verbeek.

De analist van ESPN, die in verband wordt gebracht met het trainerschap van PEC Zwolle, kon niet geloven dat Peters vrede had met zijn reserverol. "Dat vind ik typerend voor Willem II", begint Verbeek zijn relaas. "Jij vindt het oké dat je gepasseerd wordt door Sven van Beek, die bijna een jaar niet gevoetbald heeft. En als je kijkt hoe het nu functioneert, dan zou ik me daar niet bij neerleggen."

Volgens Verbeek liet Willem II zich te gemakkelijk naar de slachtbank leiden. "Je bent een jongen van de club en loopt al langer mee, dus je moet toch een keer godverdomme tegen elkaar zeggen? Dat gebeurt veel te weinig. Jullie worden afgetroefd op mentale weerbaarheid. Waar hebben we het over? Je bent prof! Het gaat om je centen en zo ga je degraderen."

De forse nederlaag zorgt ervoor dat Willem II voorlopig zeventiende blijft staan. ADO Den Haag, de nummer zestien, heeft evenveel punten en kan dit weekend met een overwinning bij Fortuna Sittard een belangrijk gat slaan.