Boukhari wijst naar routiniers van Ajax: 'Lang botste vooral met oudere spelers'

Boukhari wijst naar routiniers van Ajax: 'Lang botste vooral met oudere spelers'

20-02-2021 07:15 Laatste update: 07:28
79

Nourdin Boukhari noemt het 'onnodig' dat Noa Lang niet is geslaagd bij Ajax. Boukhari kent Lang goed: hij was tot acht jaar geleden zijn stiefvader en begeleidde hem op meerdere fronten. Nu speelt de aanvaller de pannen van het dak bij Club Brugge.

Lang mocht weg van Ajax vanwege een gebrek aan perspectief. "Het was niet de vraag óf Noa zich aan de wereld zou tonen, maar alleen wanneer. Hij moest minuten krijgen om te schitteren. Helaas bleven die door een gebrek aan vertrouwen uit", zegt Boukhari zaterdag in De Telegraaf.

Lang kon bij Ajax lang niet met iedereen opschieten. "Hij botste in de groep vooral met de oudere spelers. Als ik een routinier was geweest, had ik zo'n talent gesteund, geknuffeld en aangegeven wat hij wel en niet moest doen. Noa heeft geen makkelijk karakter. Maar juist bij Ajax moeten ze weten dat dit vaak de uitzonderlijke spelers zijn, die wedstrijden voor je kunnen beslissen. Voor moeilijke jongens komen mensen naar het stadion… als dat weer mag."

Boukhari speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Lang. Hij is blij dat het bij Club Brugge goed gaat. "Hij wilde slagen bij een betaaldvoetbalorganisatie, startte bij Feyenoord en ging naar zijn droomclub Ajax. Het liefst had ik hem daar jaren in het eerste zien spelen, maar dat hij nu uitblinkt, scoort en assists geeft bij Club Brugge maakt me even blij. Iedereen ziet dat hij fantastisch kan voetballen."