Slecht nieuws voor PSV: Boscagli dreigt topper tegen Vitesse te missen

Slecht nieuws voor PSV: Boscagli dreigt topper tegen Vitesse te missen

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 18:51za 20-02-2021 om 18:51

PSV dreigt het zondag in de Eredivisie-topper tegen Vitesse zonder Olivier Boscagli te moeten stellen. De Fransman viel donderdag met een hoofdblessure uit in het Europa League-duel bij Olympiakos Piraeus en is vermoedelijk niet op tijd hersteld.

"Het is lastig aan te geven of hij fit is", vertelt trainer Roger Schmidt aan PSV TV. "Op dit moment denk ik dat hij het niet redt. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om hem wel speelklaar te krijgen, maar hij moet zich ook goed voelen met het litteken tussen zijn ogen. Het hangt van Olivier zelf af." De centrale verdediger werd in Griekenland vervangen door Timo Baumgartl, die een rampzalige invalbeurt beleefde en zijn ploeg met 4-2 zag verliezen.

Of de Duitse mandekker zondag opnieuw de vervanger is van Boscagli, is de vraag. Nick Viergever en Armando Obispo ontbreken vermoedelijk nog, waardoor Schmidt niet veel smaken heeft. "Vitesse is een goed team, ook al hebben ze het nu moeilijk. We moeten klaar zijn voor hun reactie daarop en de drie punten in eigen huis houden. In de eerste seizoenshelft stegen ze boven zichzelf uit. Maar ze zijn nog steeds gevaarlijk. Dit wordt een taai duel", voorspelt de coach.

PSV staat tweede in de Eredivisie met 47 punten. Vitesse is de nummer vier met 42 punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws