Van Polen over 'besef' bij 'echt dramatisch' PEC: Mag ik g*dverd*mme hopen...

Van Polen over 'besef' bij 'echt dramatisch' PEC: "Mag ik g*dverd*mme hopen..."

20-02-2021 21:20 Laatste update: 21:29
44

PEC Zwolle bracht zaterdagavond een bezoek aan nummer laatst FC Emmen, dat prompt de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen pakte. De Blauwvingers gaven niet thuis en aanvoerder Bram van Polen stond dan ook vol chagrijn voor de ESPN-microfoon.

Presentatrice Aletha Leidelmeijer wees Van Polen er fijntjes op dat er uitgerekend tegen de hekkensluiter werd verloren. "De manier waarop wij voetballen, kunnen wij dat net zo goed zijn volgens mij...", aldus de balende Van Polen. "Het was niet slecht, het was gewoon echt dramatisch. We verliezen alle ballen, we zijn veel te schijterig in balbezit, we lopen allemaal weg van de bal. Dat heeft met vertrouwen te maken, maar dat is ook een bepaalde durf die ik mis."

PEC maakte het in de slotfase nog even spannend, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Van Polen baalde ervan dat zijn team niet het niveau haalde dat het wel degelijk kan halen. "Dingen die ik op trainingen zie, die zie ik eigenlijk nooit terug in wedstrijden. Of dat tussen de oren zit? Dat zou je dan eerder bij Emmen verwachten."

De ploeg van trainer John Stegeman blijft voorlopig dertiende, met tien punten marge op de degradatiestreep. Toch moet men zich zorgen maken, vindt Van Polen. "Van de week (woensdag 24, februari, red.) heb je Willem II-ADO, die kunnen op zeven punten komen. Wij zijn totaal niet in de positie om ons géén zorgen te maken. Wij moeten ons héél erg zorgen maken. Misschien moet dat besef er meer komen", aldus de routinier. "Of dat besef er nu wel is? Ja, dat mag ik g*dverd*mme hopen..."