ADO heeft 78 minuten nodig om tot schot te komen: verlies op bezoek bij Fortuna

20-02-2021 22:51 Laatste update: 22:55
49

Fortuna Sittard heeft een verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van trainer Sjors Ultee maakte het zichzelf onnodig lastig door in de eerste helft niet verder weg te lopen bij de tegenstander na de treffer van Lisandro Semedo, maar bleef in het tweede bedrijf simpel overeind: 2-0. De gasten schoten niet één keer op het doel van Fortuna.

Het werd na het eerste fluitsignaal van Bas Nijhuis al snel duidelijk welke ploeg de betere was in Sittard. De thuisploeg zette ADO, dat met Abdenasser El Khayati in de basis begon, vast op de eigen helft en dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Martin Fraisl. Halverwege de eerste helft resulteerde het in de openingstreffer. Mats Seuntjens bediende Semedo met een prima assist, de aanvaller schoot raak.

De tegentreffer leek ADO geen goed te doen. De gasten hadden niets in de melk te brokkelen en creëerden helemaal niets. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het met een 1-0 stand de kleedkamers opzocht. De spelers van Fortuna hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Seuntjens dacht even de 2-0 te maken, maar Semedo - die de assist gaf - stond buitenspel.

Fortuna bleef in de tweede helft simpel overeind. De toespraak van ADO-trainer Ruud Brood in de rust leek niet veel nut te hebben gehad: zijn ploeg creëerde helemaal niets. Het eerste schot van ADO - een poging van Ricardo Kishna van een meter of twintig in minuut 78 - vloog over het doel van Fortuna-keeper Van Osch.

Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wél raak en besliste Fortuna de wedstrijd. Sebastian Polter stond op de goede plek en kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten in het strafschopgebied, nadat Seuntjens Fraisl had getest. Het doelpunt zorgde voor de nodige ontlading bij de Duitse spits, die zijn ploeg hiermee verzekerde van de overwinning.

Door de overwinning stijgt Fortuna naar de negende plaats in de Eredivisie en mag het stiekem gaan hopen op de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van Ultee staat slechts drie punten achter nummer zeven FC Utrecht. Voor ADO begint het er steeds lastiger uit te zien. Het staat op een zeventiende plaats, de afstand tot de veilige plaatsen bedraagt zes punten.