Varela blikt terug op Ajax-periode: 'Onmogelijk om niet van hem te houden'

Varela blikt terug op Ajax-periode: 'Onmogelijk om niet van hem te houden'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 09:16zo 21-02-2021 om 09:16

Laatste update: zondag 21 februari 2021 om 12:36zo 21-02-2021 om 12:36

Doelman Bruno Varela kwam bij Ajax niet verder dan een plek op de bank, maar is na zijn vertrek ui Amsterdam helemaal opgeleefd en is zelfs opgeroepen voor het nationale team van Portugal. Ondanks het feit dat hij weinig speelde in de hoofdmacht, kijkt hij met een zeer prettig gevoel terug op zijn periode bij de koploper van de Eredivisie.

De 26-jarige sluitpost kwam in 2019 naar Amsterdam en paste zich snel aan. "David Neres was heel erg belangrijk, aangezien hij net als ik Portugees spreekt. Met hem heb ik veel mooie dingen meegemaakt, maar het is beter om daar niet over te praten. Het is onmogelijk om niet van Neres te houden", steekt Varela van wal in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Onder de vleugels van Neres voelde Varela zich snel thuis bij Ajax. "Alleen bepaalde dingen zijn anders dan in Portugal. Toen ik aankwam was het heel koud en lag er sneeuw. Het is wel gek om in die kou je keepershandschoenen aan te trekken, maar ook dat wende snel. Jullie eten alleen wat vroeg: het lukte me niet om al om zes uur te eten. Ik ging vaak naar de Albert Heijn om pannenkoeken te halen. Ik kocht de pannenkoeken wel altijd kant en klaar uit een pakje. Dat is wel zo makkelijk."

Na twee jaren met weinig speelminuten keerde Varela terug naar Portugal waar hij ging spelen voor Vitória Guimarães. Daar is de doelman momenteel eerste keus, speelt hij veel wedstrijden én is hij weer in beeld bij de nationale ploeg. "Ik probeer zoveel mogelijk in het moment te leven. Ik wil een goed jaar draaien en dan zullen we zien wat er aan het einde van het seizoen gebeurt. Ik wil de mensen bij Ajax en de fans in ieder geval bedanken. Ajax zal altijd een thuis voor me blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws