LIVE-discussie: Heerenveen begint met Schöne aan derby tegen Groningen

LIVE-discussie: Heerenveen begint met Schöne aan derby tegen Groningen

21-02-2021 13:28 Laatste update: 14:00
61

SC Heerenveen begint met Lasse Schöne als basisspeler aan de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. De Deense controleur verdrijft Rodney Kongolo uit de Friese basis.

Trainer Johnny Jansen kiest daarmee voor een 'voetballend' middenveld. Schöne weet Tibor Halilovic, Siem de Jong en Joey Veerman naast zich. Ten opzichte van de spectaculaire bekerzege op Feyenoord (4-3) moet Heerenveen het zonder de geschorste Jan-Paul van Hecke stellen. Hij wordt vervangen door Sherel Floranus. Henk Veerman en Mitchell van Bergen moeten voorin het verschil maken.

Bij FC Groningen ontbreken onder meer Azor Matusiwa en Ramon-Pascal Lundqvist. Sam Schreck staat daardoor op het middenveld naast Daniël van Kaam en Tomas Suslov. Trainer Danny Buijs hoeft verder niet te sleutelen aan zijn opstelling na de zege op PEC Zwolle (1-0) vorige week. Clubtopscorer Jörgen Strand Larsen was toen de matchwinner en ook in de derby zijn de ogen op hem gericht.

Overigens ontbreekt ook coach Danny Buijs uit voorzorg, omdat hij in aanraking is geweest met iemand die corona heeft. De Groningers staan momenteel zesde in de Eredivisie met 37 punten. Heerenveen is de nummer tien en heeft 29 punten.

De opstellingen

SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; De Jong, Schöne, Halilovic; Joey Veerman; Van Bergen, Henk Veerman.

FC Groningen: Padt; Te Wierik, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; Schreck, Suslov, Van Kaam; Da Cruz; Strand Larsen, El Hankouri