Advocaat trekt aan Feyenoord-bel: Het moet opgelost worden, linksom of rechtsom

Advocaat trekt aan Feyenoord-bel: "Het moet opgelost worden, linksom of rechtsom"

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 17:55zo 21-02-2021 om 17:55

Laatste update: zondag 21 februari 2021 om 18:03zo 21-02-2021 om 18:03

Dick Advocaat hoopt dat de spelersgroep en directie van Feyenoord snel op één lijn komen. In De Kuip heerst onvrede over het loonoffer dat de spelers moeten brengen.

"We moeten in gesprek gaan en aan de spelers vragen of het een probleem is", zegt Advocaat tegen de NOS. "Het moet opgelost worden, linksom of rechtsom. Of het ze tegen FC Twente dwars zat? Ik ken me niet voorstellen dat het zoveel irritatie bij jezelf oproept."

De financiële problemen bij Feyenoord stapelen zich op door de aanhoudende coronacrisis. "We zitten natuurlijk in een heel moeilijke periode", erkent Advocaat. "Het gaat er natuurlijk om hoeveel (de spelers moeten inleveren, red.), maar het lijkt me logisch dat je iets moet doen."

Advocaat zet wel vraagtekens bij de timing van het Feyenoord-bestuur om de spelers een nieuwe financiële loonmaatregel op te leggen, vlak na de bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen (4-3) en vlak voor de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2).

"Als het opgelost was geweest, dan was er niets aan de hand geweest. Maar het was nog niet opgelost en dan krijg je dit soort situaties", aldus Advocaat bij ESPN. "Het bestuur zal een reden gehad hebben om het op dat moment tegen de groep te zeggen, maar dat moet wel opgelost worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws