Van Gelder moet stoppen bij Ziggo Sport en krijgt 'groot talent' als opvolger

Van Gelder moet stoppen bij Ziggo Sport en krijgt 'groot talent' als opvolger

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 18:30zo 21-02-2021 om 18:30

Jack van Gelder stopt als uithangbord van Ziggo Sport. Het contract van de presentator loopt aan het einde van de zomer af en wordt niet verlengd. Wytse van der Goot volgt Van Gelder op, zo maakt de zender zondagavond bekend.

Van der Goot wordt het gezicht van Ziggo en neemt ook de presentatie van de talkshow Rondo op zich. Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, bedankt Van Gelder voor bewezen diensten. "Jack heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start en het uitbouwen van Ziggo Sport. Wij willen hem bedanken voor zijn passie, toewijding en bijdrage aan het succes van de zender", verklaart Hoencamp.

Van Gelder (70) maakte in 2015 de overstap van de NOS naar Ziggo Sport en was de laatste jaren presentator van onder meer Peptalk en Rondo. "Na een mooie tijd bij Ziggo Sport is het besluit genomen om een nieuw gezicht te binden aan de zender", reageert hij. "Ik had graag met de talkshow Rondo verder willen gaan, maar ik heb dit besluit te respecteren. Na zes waardevolle jaren scheiden onze wegen zich en gaan we uit elkaar als goede vrienden."

Van der Goot is de opvolger van Van Gelder. Hij timmerde de laatste jaren aan de weg, wordt door Ziggo Sport een 'groot talent in de voetbaljournalistiek' genoemd en werd een enorme populaire commentator in het seizoen dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde. Hij was ook werkzaam bij Veronica, ESPN en SBS.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws