Oppermachtig Ajax heeft aan één helft genoeg om Sparta van zich af te schudden

Oppermachtig Ajax heeft aan één helft genoeg om Sparta van zich af te schudden

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 21:54zo 21-02-2021 om 21:54

Ajax heeft zonder problemen afgerekend met Sparta en werkt met een zege toe naar de Europa League-wedstrijd tegen Lille OSC van aanstaande donderdag. Het werd 4-2 in de Johan Cruijff Arena.

Zoals verwacht ontbraken Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui. Beide spelers zijn geblesseerd en missen waarschijnlijk ook de wedstrijd tegen Lille. Ten Hag moest wat schuiven met z'n opstelling. Daley Blind speelde linksback en Edson Álvarez had een centrale rol op het middenveld. Sparta-trainer Henk Ffraser trad met de verwachte spelers aan.

Dat Sparta in de beginfase gevaarlijk opdook voor het doel, stemde Ajax allerminst positief. Het was de Kasteelclub die voor het eerste gevaar zorgde, al bleek dat ook meteen het enige waar Ajax zich tegen moest wapenen. Na een klein kwartier viel de openingsgoal van Sébastien Haller, die op aangeven van captain Dusan Tadic binnenschoot. En na ruim een half uur was het weer de Fransman die doel trof.

Het duel met Sparta ontpopte zich tot a walk in the park voor Ajax, want in de blessuretijd van de eerste helft leek Perr Schuurs de wedstrijd te beslissen. Hij schoot een vrije trap hard binnen vanaf een meter of 25. Dat Fraser niet blij was met wat hij zag, bleek wel in de rust toen hij maar liefst vier spelers wisselde. Maar de nieuwelingen brachten Sparta ook weinig. Vijf minuten na de pauze maakte Mohammed Kudus gehakt van het laatste beetje hoop dat Sparta nog had. Danzell Gravenberch, het broertje van, maakte 4-1. Maar daarna was het weer aan Ajax. De 5-1 hing in de lucht, maar viel niet omdat de urgentie bij de Amsterdammers leek te ontbreken. De nederlaag voor Sparta werd nog wat draaglijker met de late 4-2 van Gravenberch.

Ajax heeft vier dagen om zich voor te bereiden op de return tegen Lille. Inzet is een plek in de achtste finales van de Europa League. Ajax speelt volgende week in Eindhoven de Eredivisie-topper tegen PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws