Lille richt zich op na tik van Ajax: 'Hopelijk kunnen we het dan anders doen'

Lille richt zich op na tik van Ajax: 'Hopelijk kunnen we het dan anders doen'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 15:11ma 22-02-2021 om 15:11

De 4-1 uitzege van Lille bij Lorient van afgelopen weekend heeft de Fransen vertrouwen gegeven voor de Europa League-return bij Ajax. Trainer Christophe Galtier en middenvelder Benjamin André hopen dat Lille beter voor de dag komt.

Ondanks de 2-1 nederlaag tegen Ajax van afgelopen donderdag speelde Lille een alleraardigste wedstrijd. "Verliezen van Ajax heeft de spelers geraakt", laat trainer Galtier weten op de clubsite. "De verwachtingen voor die wedstrijd waren erg hoog en nadien waren we dus erg teleurgesteld. Maar ze hebben daar erg goed op gereageerd."

De Franse oefenmeester denkt dat zijn ploeg de positieve flow weer te pakken heeft en middenvelder André weet wat daarvoor nodig is. "Het moet echt anders dan de vorige wedstrijd, want toen speelden we veel te voorzichtig. We hebben te weinig gebruik gemaakt van onze agressiviteit en snelheid, dingen die we wel goed kunnen. Hopelijk kunnen we het in Amsterdam anders doen."

Lille en Ajax staan donderdagavond vanaf 18.55 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers verdedigen een 2-1 voorsprong, die ze in Noord-Frankrijk verkregen door goals van Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws