Dortmund accepteert coronaboete na feestje met fans: 'Dat zou raar zijn'

Dortmund accepteert coronaboete na feestje met fans: 'Dat zou raar zijn'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 19:45ma 22-02-2021 om 19:45

Borussia Dortmund won afgelopen zaterdag met 0-4 van Schalke 04 in de Kohlenpott Derby en dat zorgde na de wedstrijd voor grote vreugde bij de supporters. Een deel van de fans vierde het feestje mee en wachtte de spelersbus op, maar dat komt Dortmund op een boete van 75.000 euro te staan.

Deze straf is door de club geaccepteerd. Bij het vieren van de overwinning werden de coronamaatregelen niet in acht genomen door de spelers en de fans. De spelersbus werd bij terugkomst in Dortmund opgewacht door een groep fans, die geen afstand van elkaar hielden. Een aantal spelers droeg daarnaast geen mondkapje  en vierde het feestje mee met de fans.

Het leverde Dortmund een boete van 75.000 euro op. Directeur Hans-Joachim Watzke begrijpt het, maar stelt dat de euforie groot was. "Het zou raar zijn als de spelers als wassen beelden in de bus waren blijven zitten. Helemaal als ze na zo'n zege worden opgewacht door de fans", geeft hij aan in gesprek met Sport1. "Maar we hebben ons aan de regels te houden, we accepteren de boete."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws