Juventus wint dankzij Ronaldo, briljante goal Luuk de Jong, kater voor Veltman

Juventus wint dankzij Ronaldo, briljante goal Luuk de Jong, kater voor Veltman

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 23:00ma 22-02-2021 om 23:00

Juventus heeft zich herpakt na de dramatische Champions League-wedstrijd tegen FC Porto van vorige week. Met Matthijs de Ligt in de basis won de club uit Turijn met 3-0 van Crotone. Cristiano Ronaldo was met twee kopgoals de belangrijkste man.

Juventus - Crotone 3-0
Hoewel Crotone hekkensluiter is van de Serie A, ging het allerminst eenvoudig voor Juventus. De Ligt kreeg een grote kans, maar schoot naast. En Federico Chiesa kopte op de lat. Pas na ruim een half uur werd de ban gebroken. Dat deed Ronaldo met het hoofd, waarna hij dat kunstje in blessuretijd van de eerste helft herhaalde: 2-0.

Het duel werd in de tweede helft beslist door het Amerikaanse toptalent Weston McKennie, die niet nadacht en uithaalde. Daar bleef het bij in Turijn. Juventus staat na 22 wedstrijden op de derde plaats in de Serie A. De achterstand op nummer twee AC Milan is vier punten. Internazionale is met 53 punten koploper.

Osasuna - Sevilla 0-2
Mede dankzij Luuk de Jong heeft Sevilla drie belangrijke punten gepakt in de strijd om Champions League-voetbal. De Nederlandse spits maakte met een fabelachtige goal de 0-1 voor de Andalusiërs, nadat Diego Carlos al na negentien minuten voor de 0-1 had gezorgd.

Sevilla passeert FC Barcelona en staat derde in de Primera Division. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt zeven punten. Barcelona moet het met één puntje minder doen.

Brighton - Crystal Palace 1-2
Joël Veltman dacht met zijn goal een punt veilig te stellen voor Brighton & Hove Albion, maar blijft met een kater achter. Crystal Palace greep in extremis de volle buit door een late goal van Christian Benteke.

Crystal Palace, met Jaïro Riedewald in de basis, kwam na een klein half uur op 0-1 door Jean-Philippe Mateta. In de tweede helft repareerde Veltman de schade voor Brighton met zijn allereerste Premier League-goal. Dat leek genoeg voor een punt, tot Benteke in de 95e minuut raak vuurde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws