'Slot wil Berghuis binnenboord houden: nieuwe, innovatieve aanpak in De Kuip'

'Slot wil Berghuis binnenboord houden: nieuwe, innovatieve aanpak in De Kuip'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 17:14di 23-02-2021 om 17:14

Toekomstig Feyenoord-trainer Arne Slot is al druk bezig met het komende seizoen. De opvolger van Dick Advocaat heeft een 'geheim' bezoek aan De Kuip gebracht en heeft met aanvoerder Steven Berghuis gesproken, meldt clubwatcher Martijn Krabbendam.

De Voetbal International-journalist gaat in de Dick Voormekaar-podcast dieper in op het Slot-nieuws, dat eerder deze week al door Feyenoord Transfermarkt werd gedeeld. Berghuis gaat zijn laatste contractjaar in en zou voor slechts vier miljoen euro kunnen vertrekken, maar Slot zou hem toch nog één jaar binnenboord willen houden. "Ik denk – en dat merk je ook wel een beetje als je mensen rondom Berghuis spreekt – dat ze eigenlijk een beetje tot elkaar veroordeeld zijn", aldus Krabbendam.

Berghuis verdient een topsalaris bij de financieel geplaagde club, maar is wel de vedette van het elftal. Tegelijkertijd lijkt de linkspoot zich ook geen sprong in het diepe te kunnen permitteren. "Berghuis heeft sportieve ambities: het EK en het WK, één jaar later in Qatar", vervolgt Krabbendam. "Hij is niet opgehaald toen hij acht miljoen euro kostte. Dat is voor veel clubs een schijntje, ook in coronatijden. AS Roma is eventjes geweest, dat wilde hij op zich wel. Hij had al geïnformeerd: waar kun je nu het beste wonen in Rome? Maar dat was te kort dag, dus dat ging niet door. Nu is hij nóg goedkoper. Maar hij weet ook: als ik dan wegga bij Feyenoord, kom ik bij Roma of zo, heb ik niet de garantie dat ik speel."

'Moderne, innovatieve aanpak'
De Feyenoord-aanvoerder staat daarom open voor een gesprek met Slot. "Er komt nu een trainer, die precies wil gaan doen waar hij altijd een beetje om loopt te zeuren: innovatief, hij krijgt videobeelden totdat hij er zelf helemaal gek van wordt... Dus dat wordt een hele andere aanpak: modern, innovatief, dat wilde hij graag en dat gaat dus ook gebeuren. Voor hem ook een reden om te zeggen: ik blijf", aldus Krabbendam, die denkt dat ook Feyenoord durft in te zetten op een transfervrij vertrek in 2022. "Vier miljoen is een hoop geld voor Feyenoord, maar tegelijkertijd halen ze nóóit de kwaliteit terug die Berghuis wel heeft. En je moet die Arne Slot wel iets geven..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws