AD: Feyenoord heeft Senesi-transfer nodig, clausule in Berghuis-contract zakt

AD: Feyenoord heeft Senesi-transfer nodig, clausule in Berghuis-contract zakt

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 18:14zo 21-02-2021 om 18:14

Dat Feyenoord het financieel lastig heeft in coronatijden, is al wel even duidelijk. Het clubbestuur heeft aan de spelers verteld dat er een tweede 'loonoffer' moet komen om het hoofd boven water te houden en het lijkt erop dat er spelers verkocht moeten worden na dit seizoen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat stelt dat daarbij vooral gekeken wordt naar Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger wordt in de wandelgangen gelinkt aan AC Milan, Sevilla en Real Madrid en moet de nodige miljoenen op gaan leveren. Aanvoerder Steven Berghuis gaat minder geld in het laatste brengen: de clausule in zijn contract, waardoor hij na dit seizoen kan vertrekken bij Feyenoord, is inmiddels gedaald tot vier miljoen euro, weet het AD.

Feyenoord hield eerder vast aan een bedrag tussen de twintig en dertig miljoen euro voor Senesi, maar door de financiële situatie van de club lijkt het ook genoegen te gaan nemen met een minder hoge transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen. De geïnteresseerde clubs weten dat Feyenoord het geld nodig heeft en zullen de kat uit de boom kijken bij de onderhandelingen. Tegen FC Twente liet hij zondagmiddag ook geen onuitwisbare indruk achter.

Advocaat
Dick Advocaat wilde na het laatste fluitsignaal niet veel kwijt over de marktwaarde van zijn spelers. "Als je vandaag hebt gekeken, zal er wel iets af zijn gegaan", geeft hij toe. "Het is lastig voor mij om er antwoord op te geven, maar spelers zijn op dat vlak vaak met zichzelf bezig. Die willen, als ze eventueel worden verkocht, een zo hoog mogelijke waarde vertegenwoordigen. Dan gaan ze zelf ook meer verdienen. Dat is prima, dat zou een drijfveer voor de jongens moeten zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws