Beste FC Utrecht-speler van '16/'17 op tweede plan: Ik blijf hard werken

Beste FC Utrecht-speler van '16/'17 op tweede plan: "Ik blijf hard werken"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 17:36di 23-02-2021 om 17:36

Giovanni Troupée won in het seizoen 2016/2017 nog de David Di Tomasso-trofee, als speler van het jaar van FC Utrecht, maar is inmiddels op het tweede plan geraakt in De Domstad. De rechtsback loopt binnenkort uit zijn contract en speelde maandagavond met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

Troupée speelde op Sportpark Zoudenbalch negentig minuten mee tegen koploper SC Cambuur, dat met 1-3 won. Na afloop ging hij tegenover ESPN in op zijn sportieve situatie. "Ik ga natuurlijk voor mijn plek bij het eerste, maar dat is op dit moment niet gelukt. De trainer (René Hake, red.) bepaalt wie er meedoet met Jong."

De 22-jarige back werd de afgelopen seizoenen al verhuurd aan ADO Den Haag en FC Twente: nu hij aan zijn laatste contractjaar bezig is, ziet het er dus niet goed uit voor Troupée. "Ik had graag mijn kans willen krijgen, op dit moment heb ik die nog niet gehad. Ik geef niet op, ik blijf hard werken. Maar we gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik heb een aflopend contract, we gaan het zien."

Troupée speelde dit seizoen tot dusver negen officiële wedstrijden: vier in de Eredivisie en één in de KNVB Beker namens de hoofdmacht en vier in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws