Rutte heeft nieuws: amateurvoetballers onder de 27 mogen in groepsverband trainen

Rutte heeft nieuws: amateurvoetballers onder de 27 mogen in groepsverband trainen

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 19:13di 23-02-2021 om 19:13

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 19:55di 23-02-2021 om 19:55

Goed nieuws voor alle amateurvoetballers onder de 27 jaar. Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben op de 'coronapersconferentie' van dinsdagavond bekend gemaakt dat teamsporten weer mogelijk is voor mensen jonger dan 27.

De amateurcompetities werden medio oktober stilgelegd en zullen naar alle waarschijnlijkheid niet meer hervat worden, maar de trainingen kunnen vanaf 3 maart weer opgestart worden. Premier Rutte en minister De Jonge lieten op de persconferentie weten dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 27 jaar weer in teamverband mogen trainen. 

"We gaan een beetje risico nemen, maar we willen daar maatschappelijk gezien de positieve impact van zien", liet Rutte optekenen. "Iedereen tot 27 kan bij zijn of haar eigen club, ook bij de studentensportverenigingen, weer buiten sporten. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team en de eigen club. Nu het voorjaar zich aandient is dit belangrijk voor deze groep, die het al heel moeilijk heeft. Dit kan helpen."

Het (gedeeltelijk) opnieuw opstarten van het amateurvoetbal past in de reeks versoepelingen die het kabinet doorvoert. De avondklok blijft voorlopig van kracht – in ieder geval tot en met 15 maart – maar de zogeheten contactberoepen mogen weer uitgevoerd worden. Kappers, maar ook pedicures, schoonheidsspecialisten en rij-instructeurs mogen weer aan het werk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws