Schuurs maakte plannetje met Tadic: 'Was vanaf begin, ook voor Dusan, duidelijk'

Schuurs maakte plannetje met Tadic: 'Was vanaf begin, ook voor Dusan, duidelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 21:27di 23-02-2021 om 21:27

Perr Schuurs maakte afgelopen zondag zijn eerste treffer van het seizoen voor Ajax door een vrije trap hard achter Sparta Rotterdam-keeper Maduka Okoye te schieten. Schuurs overlegde kort met Dusan Tadic en hoopt in de toekomst meer vrije trappen te mogen nemen bij de Amsterdammers.

Schuurs startte tegen Sparta weer eens in de basis. De afgelopen tijd krijgt Jurriën Timber steeds vaker de voorkeur van trainer Erik ten Hag. "Ik heb de afgelopen wedstrijden natuurlijk wat minder gespeeld dan de eerste seizoenshelft. Ik ben vooral blij dat ik weer mocht spelen en dat we de drie punten hebben", begint Schuurs in gesprek met de clubkanalen.

Hij betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug, door een vrije trap hard achter Okoye te schieten. In het verleden liet hij bij zijn oude club Fortuna Sittard al zien over een uitstekende traptechniek te beschikken. "Ik trainde er vroeger veel op, nu iets minder", aldus Schuurs, die stelt dat hij de vrije trappen van Ronald Koeman als goed voorbeeld ziet. "Zoals hij ze nam, zo probeer ik ze ook te schieten."

Bij de vrije trap van afgelopen zondag ging Schuurs eerst in gesprek met Tadic, die de bal uiteindelijk op hem aflegde. "Ik liep weg alsof ik hem niet zou nemen. Maar het was al vanaf het begin, ook bij Dusan, duidelijk dat ik hem wél zou nemen." De treffer voelde als een bevrijding. "Ik heb het bij Fortuna vaker laten zien. Als je het bij Ajax dan niet doet, dat wil je niet. Ik denk dat dit het begin is van meer vrije trappen, ik hoop het wel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws