Bayern met één been in kwartfinale Champions League, Lewandowski de boeken in

23-02-2021 22:52
26

Bayern München heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Lazio. Op bezoek in Rome won Der Rekordmeister met 1-4, waardoor de return een formaliteit lijkt. Robert Lewandowski stijgt na zijn treffer naar de derde plaats op de alltime topscorerslijst van de Champions League.

Al na 45 minuten spelen leek het tweeluik tussen Lazio en Bayern zo goed als beslist. De ploeg van trainer Hansi Flick kreeg de voorsprong na negen minuten in de schoot geworpen: Mateo Musacchio speelde de bal te kort terug op Pepe Reina, Lewandowski onderschepte en tikte vervolgens raak. Door zijn treffer staat Lewandowski nu derde op de alltime topscorerslijst van de Champions League (72 goals), achter Cristiano Ronaldo (134) en Lionel Messi (119).

Bayern-wonderkind Jamal Musiala, nog altijd pas zeventien jaar oud, verdubbelde de score halverwege de eerste helft. Hij schoof de bal van net buiten het strafschopgebied hard achter Reina en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit van Bayern in de Champions League. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Leroy Sané, die er na een razendsnelle counter 0-3 van maakte.

Het leek in de tweede helft schade beperken te worden voor Lazio. De ploeg kreeg al binnen twee minuten de vierde Bayern-treffer om de oren, al werd die goal niet door een speler van de Duitse ploeg gemaakt. Na een snelle omschakeling liep Francesco Acerbi de bal zeer ongelukkig in eigen doel. Het vatte de avond van Lazio goed samen.

Joaquín Correa deed een aantal minuten later wat terug namens Lazio, door de 1-4 achter Manuel Neuer te schieten. Verder kwam de ploeg van trainer Simone Inzaghi echter niet meer, al was het nog wel een keer dichtbij uit een hoekschop. Het zorgt ervoor dat Lazio een klein wonder nodig heeft om de kwartfinale van de Champions League te bereiken.