'Tweede zijn achter Ajax is logisch, ze hebben meer financiële mogelijkheden'

'Tweede zijn achter Ajax is logisch, ze hebben meer financiële mogelijkheden'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 09:18wo 24-02-2021 om 09:18

Philipp Max denkt dat het logisch is dat PSV op dit moment tweede staat achter Ajax. De Duitse linksback van de Eindhovenaren stelt dat de concurrent uit Amsterdam meer financiële middelen heeft dan PSV.

Max vindt dat er wat mag worden verwacht van de PSV-spelers. "Zeker. Maar we staan toch ook voor clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse. Dat we tweede zijn achter Ajax is logisch", begint hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Dat heeft volgens de Duitser een simpele reden. "Ze hebben meer financiële mogelijkheden. Dat ze in de winter voor 22,5 miljoen een goede spits als Sébastien Haller kunnen halen, is daarvan het voorbeeld. Misschien is logisch niet helemaal het goede woord. In de twee duels die we al tegen hen hebben gespeeld, was het al spannend. Zij waren misschien in meer fases beter dan wij, maar we waren absoluut niet kansloos."

Daarbij kwamen de blessuregevallen van PSV, dat een aantal belangrijke spelers moest missen de afgelopen tijd. "Mario Götze is natuurlijk een klassespeler en Cody Gakpo en Noni Madueke zijn bezig aan een superseizoen. Als je drie van zulke spelers lang moet missen, wordt het ook moeilijker natuurlijk", sluit Max af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws