Succes van Ten Hag verklaard: 'Hoeft niet bang te zijn voor een mes in de rug'

Succes van Ten Hag verklaard: 'Hoeft niet bang te zijn voor een mes in de rug'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 06:55do 25-02-2021 om 06:55

Vooral door de steun van directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar kan Erik ten Hag onverstoorbaar zijn werk doen bij Ajax. Dat stelt Wilco van Schaik. Het was de laatste weken onrustig naast het veld, maar dat was in de prestaties niet terug te zien.

Ajax is nog altijd op drie fronten actief. "Dat Erik zo presteert, komt doordat hij in een veilige omgeving werkt", zegt Van Schaik, die als algemeen directeur van FC Utrecht met Ten Hag samenwerkte, tegen de NOS. "Hij hoeft niet om zich heen te kijken, hij hoeft niet bang te zijn voor een mes in de rug of dat er aan hem getwijfeld wordt. Dat is de basis."

Ten Hag kan zich zodoende volledig op zijn selectie focussen. "Erik creëert een heel veilig gevoel in de groep, want iedereen weet waar hij aan toe is. Spelers weten wat ze aan hem hebben. Hij is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar met voetbal bezig en hij analyseert alle tegenstanders. Het maakt Ten Hag niet uit of het FC Dordrecht is of Lille."

De Ajax-trainer laat ook de negatieve berichten in de media links liggen. "Maar het ontgaat hem niet", aldus Van Schaik. "Hij weet alles. Hij is een controlfreak. En als hij zich gesteund voelt door de directie, dan is hij ook ontspannen. Het luistert nauw. Het heeft allemaal met vertrouwen te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Ten Hag de beste Ajax-trainer van deze eeuw?

Ja
66%
Nee
34%
(1211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws